Arganolie (Argania Spinosa)

Arganolie wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn gezonde en helende werking. De unieke actieve bestanddelen zijn onmisbaar in de geneeskunde voor de behandeling van neurodermitis, psoriasis, acne, puistjes en eczeem. Tegelijkertijd beschermt het tegen vroegtijdige huidveroudering en laat het uw gezicht stralen!

Herkomst

De arganboom behoort tot de familie van de Sapotaceae en gedijt in het zuidwesten van Marokko, ten noorden van de Sahara.

Gebruikte plantenbestanddelen

De kostbare olie wordt gewonnen uit de kleine zaadjes van de geelachtige vruchten van de arganboom. De traditionele productie is voor de berbervrouwen erg arbeidsintensief. De pitten worden met de hand geoogst, verwerkt en geperst. Voor 1 liter arganolie moeten ongeveer 100 kg vruchten verwerkt worden. Geen wonder dus dat arganolie een van de duurste oliën ter wereld is.

In vergelijking met andere oliën heeft arganolie een extreem hoge concentratie aan essentiële onverzadigde vetzuren en is het ook rijk aan linolzuur. De natuurlijke antioxidanten bieden een effectieve bescherming tegen vrije radicalen. Arganolie zit ook boordevol vitamine E. Andere ingrediënten zoals sterolen, spinasterol of schottenol spelen dan weer een belangrijke rol voor het immuunsysteem en beschermen de cellen.

Gebruik en werking van arganolie (Argania spinosa)?

Door zijn unieke werking wordt arganolie van oudsher gebruikt door Marokkaanse Berbers voor tal van medische doeleinden – de behandeling van maag- en darmklachten, hart- en cardiovasculaire problemen en de ontsmetting en genezing van wonden. Het wordt zowel ingenomen als natuurlijk voedingssupplement als gebruikt voor uitwendige toepassingen. In de klassieke geneeskunde heeft arganolie naam gemaakt in de behandeling van acne, puistjes, roodheid en jeuk, neurodermitis, eczeem en psoriasis. Het hele spectrum aan vetzuren in deze kostbare olie brengt de aangetaste huidbarrière opnieuw in balans en draagt bij aan het herstel van de huid.

Voor cosmetische doeleinden wordt deze olie gebruikt voor de dagelijkse verzorging van de droge en verstoorde huid. De huideigen barrièrefunctie wordt op lange termijn geoptimaliseerd en geregenereerd. Arganolie is bijzonder geschikt voor gebruik in de gezichtsverzorging. Het hoge gehalte aan antioxidanten en vitamine E vertraagt het verouderingsproces van de huid en is een echt schoonheidselixer voor het gezicht.