Alpenroos (Rhododendron ferrugineum)

De alpenroos, ook wel bekend als het roestkleurig alpenroosje, kan tot honderd jaar oud worden – maar dat is er niet aan te zien! Met deze bewonderenswaardige eigenschap is de plant gewoon onontbeerlijk in de dagelijkse gezichtsverzorging!

Herkomst

De alpenroos is een typische Zwitserse bloem uit het alpengebied. Ze bloeit op een hoogte van 1.500 tot 2.800 meter in de hele alpenketen.

Gebruikte plantenbestanddelen

De permanent groene bladeren van de alpenroos zijn zeer goed bestand tegen omgevingsinvloeden zoals sterke UV-straling en extreme kou. Ze zien er altijd vol en groen uit, zelfs als de sneeuw in het voorjaar gesmolten is. De eiwitten die verantwoordelijk zijn voor dit fenomeen zijn meer dan overvloedig aanwezig in deze plant. Het zijn dehydrinen – extreem waardevolle, waterbergende bestanddelen die zich in de bladeren bevinden.

Duurzaamheid: stamcellen van de alpenroos

Het zijn vaak zeldzame, bijna uitgestorven en daardoor beschermde planten die bijzonder waardevolle bestanddelen bevatten. De ontwikkeling van innovatieve technologieën heeft het mogelijk gemaakt om dergelijke planten ook voor cosmetische toepassingen toegankelijk te maken.

 

Iedere plant heeft stamcellen. In tegenstelling tot bij mensen, kan uit bijna elke weefselstamcel in de alpenroos een compleet nieuwe plant ontstaan. Op deze manier is het mogelijk geweest om plantaardige stamcellen aan te maken en te kweken. Er is slechts een klein beetje plantaardig materiaal nodig om voldoende grote hoeveelheden hoogwaardige actieve ingrediënten te produceren, zonder dat daarbij misbruik van de zeldzame plant wordt gemaakt of ze in gevaar wordt gebracht.

Gebruik en werking van alpenroos (Rhododendron ferrugineum)?

De stamcellen van de alpenrozenblaadjes bieden zeker voor de droge en belaste huid verlichting. Het is bewezen dat de eigen stamcellen van de huid beschermd en gerevitaliseerd worden en dat hunlevensduur wordt verlengd. De huidbarrière wordt versterkt en de huid is beter beschermd tegen klimatologische stress. De plantaardige stamcellen zorgen er ook voor dat huidveroudering wordt tegengegaan. Zo blijft de huid langer jong en ziet ze er beter en levendiger uit. Tegelijkertijd beschermt deze uiterst resistente bergplant de huid tegen belastende omgevingsfactoren. De elasticiteit van de huid wordt verbeterd en de vochtbarrière wordt geoptimaliseerd. Een echt regeneratiewonder voor de gezichtsverzorging van de rijpere huid!

Alpenroos - Kruidenencyclopedie